SeijaMuurinen

Ei enää sairaalamaista laitoshoitoa ikääntyneille

Pohdiskelin kotisivuillani ikääntyneiden hoidon kehitystä viimeisten 15 vuoden aikana. Paljon on onneksi tapahtunut, vaikka kehittämistarpeita on edelleen.

http://www.seijamuurinen.net/ei-enaa-laitoshoitoa-ikaantyneille-3-4-2015/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Jouko Silvennoinen

Vanhushoidosta saatiin se kolmesataa miljoonaa pois eikähän sitä missään nimessä voi kokoomuksen puolelta muuta kuin kehua, mutta kun asiassa on se toinenkin puoli, varsinkin haja-asutusalueella ei vain toimi ja mainitsemissasi kodeissakin ollaan edelleen liian pienellä henkilökunnalla.Tällä menolla en suostu hoivaan vaan otan mieluummin AATUN tabletin.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Vanhukset vanhenee kuin sen myötä eri sairaukset saattavat pahentua kuin kroonistua sillä tavoin että kaikille - ainakaan liikuntakyvyttömille/muistisairaille - ei kotihoito lähes aina tule kysymykseen. Tarvitaan silti kaikesta huolimatta laitos/sairaalahoitoa heille joille kotihoito ei ole enään mahdollista.

Kuitenkin kotihoito on se inhimillisin kuin kodinomaisin ratkaisu,jos se vaan käytännössä,niin vanhuksien/sairauden että eri hoitotoiminpiteiden mukaan sen mahdollistaa - arvokkaan hoidon !

Painaa vanhuksen kuin omaisien tahto ja asiantuntevan hoitohenkilöstön painoarvo hoitamisineen - yhteisnäkemys - mikä on kulloinkin se paras/arvokkain että käytännöllisin vaihtoehto ... loppupolulle.

Toimituksen poiminnat